animalflow
animal flow demonstratie door personal trainer rein sarink
animal flow demonstratie door personal trainer rein sarink

De zes componenten:

Animal Flow® bestaat uit een groot aantal oefeningen en bewegingscombinaties die we combineren in zes componenten die de Animal Flow ® vormen. De zes componenten kunnen worden gecombineerd op verschillende manieren in jou workouts! De zes componenten zijn:

Pols mobilisatie. Dit zijn een aantal simpele oefeningen om de pols te mobiliseren, te stretchen en de kracht te verhogen. Dit is echt belangrijk voor de Animal Flow® omdat je veel op je handen zal steunen.

Activaties zijn statische houdingen die uitvoeren om de connectie met ons lichaam te vergroten. Dit doen als we warming-up voor de training. Voorbeelden zijn: Static Beast Hold, Static Crab Hold and Limb Lifts.

Vorm specifieke stretching zijn full body stretches. Deze wordt gestart vanuit een Animal Form om vervolgens door een grote range of motion heen gaat. Dit vergroot de mobiliteit en flexibiliteit van het hele lichaam. Voorbeelden zijn: Ape reach, Beast reach, Scorpion reach en Crap reach.

Traveling forms zijn oefeningen die de bewegingen van dieren nadoen. We starten met de ABC’s, Ape, Beast en Crab. Op deze manier ga je je hele lichaam trainen dmv van deze ‘Natural Movements’. De Traveling Forms zijn in essentie de bewegingen die wij maken als mens. Op deze manier leren we ons lichaam beter kennen en leren we weer te bewegen zoals de natuur het voor ons bedoeld heeft

Switches zijn dynamische bewegingen die achter elkaar uitvoeren. Op die manier creëren we een’Flow’ oftewel een ‘Animal FLow®’. Het leert je om van de ene vorm naar de ander te bewegen en je ze bewegingen repeteren als een echte trainings drill. Voorbeelden zijn: Side kickthroughs, Front kicktroughs, Under switches en Scorpions.

Flow: De Flow is waar de magic happens. Je combineert de Animal Flow bewegingen door ze met elkaar te verbinden in een vloeiende, naadloos flow waarin de verschillende bewegingen elkaar opvolgen. Dit kan een choreografie zijn of een Free Flow.