Is dat zo?

Over voeding heeft iedereen wel een mening. Maar wat is waar en wat is niet waar.

Was het maar zo makkelijk. Want wat wel waar is dat elk lichaam anders is en dat dus iedereen anders kan reageren op verschillende voedingsstoffen en tijdsstippen.

BEWEGEN:

Maar ik eet gezond, ik sport 3 maal per week en toch val ik niet af? 70% tot 80% van afvallen ligt aan je eetpatroon en wat je eet. Bewegen is dus maar een klein % van afvallen, echter is bewegen wel heel belangrijk om in ‘vetverbranding’ te komen.
Ik heb mij de afgelopen jaren verdiept in voeding wat onoverkomelijk is in mijn vak. Zelf heb ik de weg gevonden in de orthomoleculaire manier, of te wel Oervoeding. En als je je daar in gaat verdiepen kom je ook bij bv. Intemitted fasting. Dit houd in dat je bv. Niet eet tussen 19.00u. en 12.00u. de volgende dag.
Ja maar, hoe zit dat dan met je ontbijt!

Reset Haarlemmermeer - retraite weekend
Reset Haarlemmermeer - retraite weekend

ONTBIJT:

Je ontbijt sla je inderdaad over. Het voordeel hiervan is dat je lichaam na een goed nachtrust al in vetverbranding zit. Doordat je niet ontbijt blijf je in vetverbranding zitten. De meeste mensen ontbijten met brood. Brood zal ervoor zorgen je bloedsuikerspiegel meteen omhoog schiet. Daarmee stimuleer je de aanmaak van insuline (wat op zich heel wenselijk is). Je bloedsuikerspiegel zal door toedoen van de insuline weer snel zakken. Helaas voor ons is ons eetpatroon (ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner, tussendoortje) en het soort voeding, namelijk koolhydraatrijk niet bevorderlijk voor onze suikerspiegel en insuline balans. Hierdoor creëren we dat we constant omhoog en omlaag schieten. Dit zorgt er voor dat we tussendoortjes nodig blijven hebben voor ons hongergevoel, dit doen we doorgaans weer met koolhydraatrijk voedsel en zo gaat het maar door.
Intermitted fasting kan helpen om juist dit eetpatroon te doorbreken. Dan is het ‘fasten’ op zich niet voldoende en zal je als je weer gaat eten vooral, eiwitrijk, vezelrijk en met de juiste vetten je lunch moeten maken. Op die manier zal je vooral vanuit vetverbranding de dag doorkomen. Dit helpt je niet alleen om af te vallen, maar ook om niet de hele dag door een honger gevoel te hebben.

VOEDINGSPLAN:

Maar goed zoals gezegd is dit niet voor iedereen geschikt. Een voedingsplan is dus een plan op maat. Naast bewegen en ademen is voeding ook een expertise van mij . Ben je geïnterneerd in een voedinsplan op maat? Een plan geschikt voor jou om je doelen te halen? Klik hier voor een voedinsplan op maat. Ik help je graag!