Bestaat dat?

Bij de term bootcamp zullen velen van jullie meteen een beeld hebben:

Zware dingen tillen, door sloten lopen, over onmogelijke obstakels klimmen etc. Om na een uur compleet kapot weer naar huis te gaan, hopen dat je geen blessure oploopt en toe aan een sportmassage!

Dat is niks voor mij!

Dat begrijp ik en daarom wil graag uitleggen wat we bij Reset Haarlemmermeer onder Bootcamp verstaan.

Mindfull Bootcamp

Noem het ‘MindfullBootcamp omdat de basis van de training zal zijn leren aanvoelen wat je lichaam aankan zonder blessures op te lopen. Dat doen we dmv.:

Kleine stukjes hardlopen (maar ik kan helemaal niet hardlopen!). Ook dit doen we mindfull. Je leert om je natuurlijke manier van lopen weer aan te wenden, dit in combinatie met de juiste ademtechniek. Je zal merken dat ook jij prima instaat bent om een stukje hard te lopen.

Reset Haarlemmermeer - bootkamp
Reset Haarlemmermeer - bootkamp

Mobiliteit

We gaan de mobiliteit en balans vergroten. Dit doen we onder andere door ‘Animal Flow’ (hierover later meer). Dit zijn een aantal vaste vormen die we uiteindelijk in een flow kunnen uitvoeren. Hiermee trainen we niet alleen onze ‘core’ maar vergroten we ook onze mobiliteit dmv van activeren en stretchen van je bindweefsel, je banden en pezen. Je kan het best vergelijken met ‘yoga-’achtige oefeningen.

Circuit Training/ HIT

We sluiten altijd af met een circuit training. Hier proberen we in een relatief korten tijd alle spiergroepen van je lichaam aan te spreken. Dit onderdeel zal bestaan uit oefeningen met de kettlebell, een battle rope, eigen lichaamsgewicht, elastieken, medicijnballen. Dit doe je alleen of samen. Dit onderdeel duurt +/- 15 min en heeft een hoge interval (HIT)

We sluiten af met een cooling-down. Ademhaling zal daar centraal in staan. Want je ademhaling is het schakelmechanisme voor versnellen en rustig worden. Je zal versteld staan hoe snel je weer relaxed bent.

Een uur is zo voorbij een na een uur ga je moe, voldaan en relaxed naar huis.

Dat is Mindfull Bootcamp, Reset Haarlemmermeer stijl!

Zin om een keer een proefles te volgen?

Meld je hier aan voor een proefles.

Reset Haarlemmermeer - retraite weekend